fbpx
Texture bottom

Изпълнени проекти

Училище Калингавила

През месец Ноември 2019 г. посетихме училище Калингавила Джуниър и дарихме на децата спортни принадлежности, за да могат да провеждат часове по физкултура и да сформират свой училищен отбор по волейбол, с който да участват в състезанията между училищата.

Проекти с Прасад Локубаласурия

 През последните шест години Прасад осъществава множество социални, икономически и религиозни програми за хората в нужда, в най–бедните райони от страната. С проектът “Дай Пет” се даряват училищни комплекти за децата в отдалечените райони на Шри Ланка, за да могат да завършат пети клас и да получат поне начално образование.

Проекти с монах Елагамилава Подихамудуруво

Неуморнят будистки монах Елагамилава организира акции за събиране на средства и подпомагане на всички, които живеят в крайна бедност. Многобройни са инициативите му в помощ на бедни възрастни и деца и младежи с увреждания. С проект “Да засадим дръвче”, монах Елагамилава помага и на децата от бедните селски райони, като освен, че ги учи да обичат и пазят природата им помага с училищни принадлежности.

Проект Разцъфнали Цветя с Асоциация Jeevanodhaya

На 31.01.2021г. в началното училище Welikanda Ginidamana – Полонарува, Фондацията успя успешно да се присъедини към проект „Разцъфнали цветя” и да осъществи съвместно с асоциация Jeewanodhaya – Шри Ланка, програма за доставка на цялостно оборудване и пособия, необходими за всички деца в училище, с други подобни на образователната им дейност.

България през погледа на децата от Шри Ланка

През месец Март 2021 г. беше проведен конкурс за най-добра рисунка на тема „Как си представяш България”, в който взеха участие ученици от 40 училища от област Великанда. Пътувайки с въображението си, децата сътвориха над 500 рисунки, които дариха на фондацията. Благодарим ви дечица, че видяхте България толкова красива и цветна!

Заедно в Пандемията Ковид 19

От 20 август до 01 Октомври в Шри Ланка беше наложен локдаун, с цел намаляване на разпространението на ковид 19. Невъзможността да се работи, както и затворените училища бяха причина много от децата и техните семейства да преживеят трудни моменти, борейки се с бедността.
Десет от най-бедните семейства на деца от училищата получиха подкрепата на Фондацията, която с Ваша помощ подсигури хранителни продукти за прехрана, за около месеци върна усмивките на лицата на тези хора!

Благотворителна Изложба

През месец Ноември 2021 г. беше проведена благотворителна изложба с рисунки на 70 от най-добрите творби на ученици от четиридесет училища в Шри Ланка, участвали в кокурса, проведен през м. Март. С част от събраните средства подпомогнахме фондация “Благотворител” и 12 ученика сираци от чяла България, постигнали отличен успех в училище . Благодарим на всички, които закупиха рисунка и дариха усмивка на български и шриланкски деца!

Дарителска Програма
Приятелство завинаги 2021

От 3 до 23 Декември 2021г. проведохме намясто дарителската програма Приятелство Завинаги 2021г. и с подкрепата на “Куик Карго България” “PLM Please love me Brand” и многобройни дарители, успяхме да осигурим учебни материали, раници, обувки, компютри, интернет връзка и подобрение на материалната база в две училища от област Полотарува. В замяна получихме уважение, благодарност и най-искрените усмивки от 1100 дечица, които се обучават в този беден район.
Благодарим на всички Добродеятели взели участие в програмата !

Помощ за семействата на най-бедните ученици

 В рамките на дарителската програма Приятелство завинаги 2021, Фондацията подпомогна с хранителни продукти, необходими за един месец, 5 семейства на най-бедните ученици от училище Кашу Вилидж – Полонарува, които живеят в крайна нищета.

Благодарим за дарените средства, които ни позволиха да зарадваме тези скромни и достойни хора!

 

Официално награждаване на победителите в конкурса за най-добра рисунка за България

 На 19 Декември 2021г. в област Полонарува проведохме официална церемония по награждаване на 70 от общо 500-те участника в конкурса за най-добра рисунка на тема “Как си представяш България”.

С голямо вълнение наградихме с купи, грамоти и парични и предметни награди младите талантливи художници, които обещаха, че ще продължат да развиват уменията си на творци.

Благодарим, че ни помогнахте като закупихте техните рисунки и по този начин им дадохте увереност в техните умения и способности!

#cata_custom_heading_b54shsmask > h2, #cata_custom_heading_b54shsmask > h2 a{padding-bottom:0;} #cata_custom_heading_e5a4o9uby1 > h2, #cata_custom_heading_e5a4o9uby1 > h2 a{padding-bottom:0;} #cata_custom_heading_itfd46yr7p > h2, #cata_custom_heading_itfd46yr7p > h2 a{padding-bottom:0;} #cata_custom_heading_l4wkzwinnv > h2, #cata_custom_heading_l4wkzwinnv > h2 a{padding-bottom:0;} #cata_custom_heading_uqqmsg8flr > h2, #cata_custom_heading_uqqmsg8flr > h2 a{padding-bottom:0;} #cata_custom_heading_z99vk0810j > h2, #cata_custom_heading_z99vk0810j > h2 a{padding-bottom:0;} #cata_custom_heading_jcsl2bgb7v > h2, #cata_custom_heading_jcsl2bgb7v > h2 a{padding-bottom:0;} #cata_custom_heading_tizbl69jya > h2, #cata_custom_heading_tizbl69jya > h2 a{padding-bottom:0;} #cata_custom_heading_ub6wasochf > h2, #cata_custom_heading_ub6wasochf > h2 a{padding-bottom:0;} #cata_custom_heading_6i77iizek9 > h2, #cata_custom_heading_6i77iizek9 > h2 a{padding-bottom:0;} #cata_custom_heading_eq0155dh2j > h2, #cata_custom_heading_eq0155dh2j > h2 a{padding-bottom:0;} #cata_autotyping_text_51e0589z94 .typed-cursor, #cata_autotyping_text_51e0589z94 .content-auto-typing{ color: #000000; }