fbpx
Texture bottom

Изпълнени проекти

Училище Калингавила

През месец Ноември 2019 г. посетихме училище Калингавила Джуниър и дарихме на децата спортни принадлежности, за да могат да провеждат часове по физкултура и да сформират свой училищен отбор по волейбол, с който да участват в състезанията между училищата.

Проекти с Прасад Локубаласурия

 През последните шест години Прасад осъществава множество социални, икономически и религиозни програми за хората в нужда, в най–бедните райони от страната. С проектът “Дай Пет” се даряват училищни комплекти за децата в отдалечените райони на Шри Ланка, за да могат да завършат пети клас и да получат поне начално образование.

Проекти с монах Елагамилава Подихамудуруво

Неуморнят будистки монах Елагамилава организира акции за събиране на средства и подпомагане на всички, които живеят в крайна бедност. Многобройни са инициативите му в помощ на бедни възрастни и деца и младежи с увреждания. С проект “Да засадим дръвче”, монах Елагамилава помага и на децата от бедните селски райони, като освен, че ги учи да обичат и пазят природата им помага с училищни принадлежности.

Проект Разцъфнали Цветя с Асоциация Jeevanodhaya

На 31.01.2021г. в началното училище Welikanda Ginidamana – Полонарува, Фондацията успя успешно да се присъедини към проект „Разцъфнали цветя” и да осъществи съвместно с асоциация Jeewanodhaya – Шри Ланка, програма за доставка на цялостно оборудване и пособия, необходими за всички деца в училище, с други подобни на образователната им дейност.

България през погледа на децата от Шри Ланка

През месец Март 2021 г. беше проведен конкурс за най-добра рисунка на тема „Как си представяш България”, в който взеха участие ученици от 40 училища от област Великанда. Пътувайки с въображението си, децата сътвориха над 500 рисунки, които дариха на фондацията. Благодарим ви дечица, че видяхте България толкова красива и цветна!

Заедно в Пандемията Ковид 19

От 20 август до 01 Октомври в Шри Ланка беше наложен локдаун, с цел намаляване на разпространението на ковид 19. Невъзможността да се работи, както и затворените училища бяха причина много от децата и техните семейства да преживеят трудни моменти, борейки се с бедността.
Десет от най-бедните семейства на деца от училищата получиха подкрепата на Фондацията, която с Ваша помощ подсигури хранителни продукти за прехрана, за около месеци върна усмивките на лицата на тези хора!

Благотворителна Изложба

През месец Ноември 2021 г. беше проведена благотворителна изложба с рисунки на 70 от най-добрите творби на ученици от четиридесет училища в Шри Ланка, участвали в кокурса, проведен през м. Март. С част от събраните средства подпомогнахме фондация “Благотворител” и 12 ученика сираци от чяла България, постигнали отличен успех в училище . Благодарим на всички, които закупиха рисунка и дариха усмивка на български и шриланкски деца!

Дарителска Програма
Приятелство завинаги 2021

От 3 до 23 Декември 2021г. проведохме намясто дарителската програма Приятелство Завинаги 2021г. и с подкрепата на “Куик Карго България” “PLM Please love me Brand” и многобройни дарители, успяхме да осигурим учебни материали, раници, обувки, компютри, интернет връзка и подобрение на материалната база в две училища от област Полотарува. В замяна получихме уважение, благодарност и най-искрените усмивки от 1100 дечица, които се обучават в този беден район.
Благодарим на всички Добродеятели взели участие в програмата !

Помощ за семействата на най-бедните ученици

 В рамките на дарителската програма Приятелство завинаги 2021, Фондацията подпомогна с хранителни продукти, необходими за един месец, 5 семейства на най-бедните ученици от училище Кашу Вилидж – Полонарува, които живеят в крайна нищета.

Благодарим за дарените средства, които ни позволиха да зарадваме тези скромни и достойни хора!

Официално награждаване на победителите в конкурса за най-добра рисунка за България

 На 19 Декември 2021г. в област Полонарува проведохме официална церемония по награждаване на 70 от общо 500-те участника в конкурса за най-добра рисунка на тема “Как си представяш България”.

С голямо вълнение наградихме с купи, грамоти и парични и предметни награди младите талантливи художници, които обещаха, че ще продължат да развиват уменията си на творци.

Благодарим, че ни помогнахте като закупихте техните рисунки и по този начин им дадохте увереност в техните умения и способности!

Дарителска Програма ОБЯД ЗА УСМИВКА

Поради финасовата и икономическа криза, през която Шри Ланка преминава, голяма част от учениците, произхождащи от бедни семейства често гладуват, поради недостиг на достатъчно храна.

Програма, която Фондацията би желала да реализира всеки месец, при възможност и наличност на дарения, предвижда организиране на обяд за ученици от бедните училища на Острова. Първият такъв бе дарен на 100 деца от училище Кашу Вилидж – област Великанда.

Благодарим на щедрите дарители за човещината и доброто им сърце!

Дарителска Програма
ДОМАШНОТО УЧИЛИЩЕ НА ГОСПОЖИЦА НИФЛА 2022

Водени от старата българска поговорка “Който се учи, той ще сполучи”, дарихме учебни пособия и таблет на 20 деца от източната провинция на Шри Ланка, които посещават безплатно дома на млада учителка. Госпожица Нифла и нейната сестра  помагат на добра воля на малките ученици които, въпреки тежкото финансово състояние на родителите си, са решили да не напускат училище и да го завършат ограмотени.

#cata_custom_heading_wgczj09vsp > h2, #cata_custom_heading_wgczj09vsp > h2 a{padding-bottom:0;} #cata_custom_heading_wimvvymve6 > h2, #cata_custom_heading_wimvvymve6 > h2 a{padding-bottom:0;} #cata_custom_heading_8mf92kfxap > h2, #cata_custom_heading_8mf92kfxap > h2 a{padding-bottom:0;} #cata_custom_heading_wu04w17q5i > h2, #cata_custom_heading_wu04w17q5i > h2 a{padding-bottom:0;} #cata_custom_heading_vrqjxchs99 > h2, #cata_custom_heading_vrqjxchs99 > h2 a{padding-bottom:0;} #cata_custom_heading_ryo2z93kso > h2, #cata_custom_heading_ryo2z93kso > h2 a{padding-bottom:0;} #cata_custom_heading_uxykxx3jyf > h2, #cata_custom_heading_uxykxx3jyf > h2 a{padding-bottom:0;} #cata_custom_heading_eb0z6uhf5t > h2, #cata_custom_heading_eb0z6uhf5t > h2 a{padding-bottom:0;} #cata_custom_heading_q35r5xt7zd > h2, #cata_custom_heading_q35r5xt7zd > h2 a{padding-bottom:0;} #cata_custom_heading_babytub063 > h2, #cata_custom_heading_babytub063 > h2 a{padding-bottom:0;} #cata_custom_heading_80h3r8ym6e > h2, #cata_custom_heading_80h3r8ym6e > h2 a{padding-bottom:0;} #cata_custom_heading_dkg2ad9vkm > h2, #cata_custom_heading_dkg2ad9vkm > h2 a{padding-bottom:0;} #cata_custom_heading_bqsygsdzoo > h2, #cata_custom_heading_bqsygsdzoo > h2 a{padding-bottom:0;} #cata_autotyping_text_8mp61l206t .typed-cursor, #cata_autotyping_text_8mp61l206t .content-auto-typing{ color: #000000; }