fbpx

Аз съм Прасад Локубаласурия и съм на 37 години. Живея в Удугампола – в район Гампаха– западната част на Шри Ланка. Завърших начално образование в началното училище в Удугамполаи имах честта да продължа средно образование в Кралския колеж, Коломбо-7, което е най-известното училище в Шри Ланка. Имам диплома B.Sc. Finance (special) от факултета по мениджмънт и търговия от Университета SriJayewardenepura, който е известен като най-добрият факултет по мениджмънт в Южна Азия. Притежавам също така и диплома ICT.
Работя като преподавател по икономика и бизнес за напреднали.
През последните шест години стартираха множество социални, икономически и религиозни програми за хората в нужда, в най–бедните райони от страната. Успях да осъществя всички тези програми благодарение на стари приятели от Royal College Colombo, учени от университета Sri Jayewardenepura и други хора с добри сърца.
Нашата приятелска група осъществи 20 различни социални, икономически и религиозни проекти. Всички те са в отдалечени краища на Шри Ланка. Концентрирахме вниманието си върху следните области: Welioya, Mahaoya, Welikanda, Morawewa, Gomarankadawala, Padavi-Sripura, Palugaswewa, Medirigiriya, Hingurakgoda, Thanamalwila, Habarana, Kantale, Aralaganwila, Sandunpura, Dehiaththakandiya, Dimbulagala и др.
Това е списък с всички осъществени от нас програми.
1. “Atha-Hitha” – дарява комплект училищно оборудване за децата в отдалечените райони на Шри Ланка.
2. “RanaviruAbhinandanaPooja” – отдава почит на героите от войната, понесли огромни жертви в името на единството и независимостта на нацията.
3. “ViruSahanaYathraScholarshipScheme” – отпуска месечна стипендия на деца от семейства на герои от войната, които изпитват финансови затруднения.
4. “DiriDaruArunaScholarship Scheme” – предоставя месечни стипендии на деца от изключително бедни семейства в отдалечените райони на Шри Ланка.
5. “Pahata Pahak” – организира поредица от подготвителни семинари и дарява комплекти с примерни тестове за децата в отдалечените райони, за да могат да спечелят стипендия след изпита в 5. клас.
6. “Manushyathwaye Sahana Yathrawa” – дарява пакети със сухи провизии за гладуващите хора в отдалечените области.
7. “Pinthaliya” –инсталира пречиствателнифилтри за вода вучилищата, в райони с наличие на опасни бъбречни заболявания.
8. “HithataSewanak” –осигурява дом на бездомните в отдалечените райони.
9. “MaathuPoshana” –осигурява дневната хранителна дажба, под формата на сухи провизии, на бременни жени в бедните области
10. “SiphalSaviya” –помага за увеличаване ресурсите на училищата в отдалечените райони.
11. “PothgulPahana” –обновява училищните библиотекив отдалечените райони.
12. “YowunSaviya” –дава възможност на младите в най-проблемните райони.
13. “NilDiyaDahara” –предоставя съоръжения за питейна вода в нуждаещите се селища.
14. “MiniKeta” –насърчава децата в затруднените селища да пестят средства.
15. “A Paara” –помага в подготовката на деца, които се явяват на изпита за напреднали G.C.E.
16. “Waru” –предоставя инвалидни колички на инвалиди.
17. “Sasanaloka” –изгражда храмовете в най-нуждаещите се райони.
18. “Thupabhiwandana” –денонощна религиозна програма, провеждаща се в главния храм на Шри Ланка
19. “SaviSamanera” –стартира програма за стипендии в Samanera thero
20. “Sanipaarakshaa” –изграждане на тоалетни за семействата в отдалечените райони, които нямат възможност за такива.
Целта на нашата приятелска група е да подпомогне, доколкото е възможно, нуждаещите се. Вярваме, че това е наш дълг към обществото и че „основният дълг на човека е да служи на човека“.
Много благодаря!!!
Искрено Ваш Прасад Локубаласурия

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://7xoheu44guqh.cdn.shift8web.ca/wp-content/uploads/2017/02/slider_2.jpg); }