fbpx

Скъпи приятели, много от вас знаят за желанието ни да помогнем на децата в Шри Ланка, на тези момичета и момчета, които са най-ощетени, заради бедността на семействата и липсата на средства да се обучават. Водени от това желание и с помоща на много приятели, които сърдечно подкрепят тази благородна кауза, създадохме Фондация Цейлон Проджект Интернешънъл, за да протегнем ръка на хилядите деца, които искат да престъпят училищния праг, но нямат дори обувки, за да отидат до училище.
Помагайки на тези дечица да закупят училищен комплект означава да дадем надежда на едно малко сърчице да седне на училищния чин, да отвори учебник, да усети обичта на своята учителка. Проектът стартира през м. Декември 2020г. Благодарение на него миналата година близо 300 деца бяха зарадвани и успяха да бъдат ученици, дори и само за една година.

Един училищен комплект включва 20 учебника, раница, чифт обувки, чорапи, шише с вода, кутия за храна, несесер, 4 молива, 6 химикалки, цветни моливи, пастели, кутия с математически принадлежности (линия, пергел и др.), ножица, гума, острилка, линия, метална кутия. Цената на един училищен комплект е около 2 500 шриланкски рупии (около 25 лева).

Програмата е предназначена за деца от районите на Padaviya, Welioya, MahaOya, Aralaganwila и Horowpathana, Dimbulagala, Habarana, които области са определени като най-уязвими, с най-много бедно население.

Всяка ваша помощ е равна на една безкористна детска усмивка и благодарността на учителите, които копнеят да видят повече деца, дошли да се обучават. Можете да внесете вашето дарение в банковата сметка на фондацията, чрез сайта на организацията, или на Facebook страничката ни.

Благодарим и Бъдете благословени!

Подробна информация, относно изразходването на средствата ще бъде публикувана около седмица след приключването на проекта.

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://7xoheu44guqh.cdn.shift8web.ca/wp-content/uploads/2020/11/нови-проекти1.jpg); }