fbpx

Здравейте,
Казвам се Бепе Череза и наскоро, благодарение на поканата от страна на нейния президент, станах почетен член на тази фондация, чиито цели споделям с най-искрен ентусиазъм.
Аз съм сътрудник и предприемач в международна италианска компания, свързана с българска компания със седалище в София.
Освен това съм спортен мениджър на малък италиански спортен клуб.
Няколко пъти посещавах София във връзка със служебните си ангажименти, където се запознах с Ива, моят официален преводач, която преодолявайки работните си ангажименти, ме заведе на пътешествие, макар и виртуално, на което имах щастието да открия красотите на остров Шри Ланка. Заредена с ентусиазъм тя ме запозна с целите и проектите на тази фондация, като ми предостави честта да бъда неин “почетен член”.
Оказването на помощ на най-бедните деца да растат и да имат по-добър живот чрез образователните и обучителни дейности на местните училища е пътят, който аз споделям с тази фондация.
Децата и младите хора са нашето бъдеще. Наш ангажимент и дълг е да им дадем възможност да се изправят срещу предизвикателствата в живота си по най-добрия възможен начин.
Когато видите радостта и ентусиазма на младите хора, с които те ви зареждат във всяка една ситуация, не можете да не помислите за тях и да не се поставите на тяхно разположение.
Разбирането на тези принципи е лесно за мен, тъй като днес посредством дейността си на спортен мениджър следвам малък спортен клуб и съм убеден, че чрез спорта на младите хора може да се предложи една чудесна възможност за добро и успешно израстване.
Спортът, който практикуваме, не е много популярен: нарича се „ориентиране“.
Ориентирането е спорт, предназначен за хора, които могат безопасно да изследват непозната територия.  Той представлява състезание за време, в което участниците използват подробна карта, по която се ориентират, за да стигнат до контролните пунктове, като изберат най-добрия маршрут. Този спорт може да се практикува както в гората, така и в града, както на аматьорско (под формата на извънградска екскурзия), така и на състезателно ниво.
В страни от официалната дефиниция, това е една спортна дейност, която благодарение на своите характеристики се адаптира много добре към училищния живот и младежките дейности. Практикуването на този спорт ви позволява да развиете поредица от дидактически умения в областта на географията, математиката, рисуването и не на последно място да откриете своето собствено пространство.
Моят спортен клуб с голям успех прилага няколко проекта в местните училища, но най-хубавото е да видим как малките ученици участват с ентусиазъм в предлаганите от нас спортни игри и как учителите също се включват в тези проекти.
Би било хубаво да споделя своя опит с младите хора в Шри Ланка и да реализираме съвместно проекта на фондацията.

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://7xoheu44guqh.cdn.shift8web.ca/wp-content/uploads/2017/02/slider_2.jpg); }